Інститут кіно і телебачення

«Пушка» у кіно

При слові «пушка» ти уявляєш зброю чи гармату - «Х’юстон у нас проблеми»! Пушка - це надкамерний мікрофон. Зовні він значного довший, ніж звичайні мікрофони і нагадує ствол дробовика. Його перевага у тому, що він фільтрує вуличні звуки і дозволяє записувати джерело звуку, яке знаходиться далеко і до нього неможна підійти.  Мікрофони-пушки попадають в категорію під назвою "високонаправлені".  Ще їх можна використовувати для записування закадрового тексту, якщо немає можливості записувати закадровий у спеціальному приміщенні.

«Пушка» + камера

Перевагою такої схеми є високий рівень мобільності оскільки для звукозапису доведеться використовувати менше обладнання. Також така схема є зручною оскільки не вимагає у постпродакшині процедури синхронізації( зведення звуку і зображення). До недоліків варто віднести підсилені технічні вимоги щодо якості мікрофону (дешевий мікрофон – незадовільна якість) навіть з хорошим мікрофоном якість звукозапису не завжди буде задовільною через недосконалу систему лімітування у камерах і зрештою через відповідну якість перетворювачів.

Окрім  «пушки» є ще багато видів мікрофонів вугільні, п’єзоелектричні,магнітоелектричні, конденсаторні, електростатичні, елекретні, динамічні та стрічкові мікрофони. Звучить як слова із підручника фізики,  але на практиці не такий страшний чорт як його малюють.  Згодом ці розумні терміни перейдуть у звичайні слова  «пушка» , петличка, рекордерний мікрофон і так далі і тому подібне.  

З ІКіТБ завжди цікаво,  ви дізнаєтеся багато нового про світ кіно і телебачення! ІКіТБ любить тебе!!!

#ікітб #фкітб #факультет_кіно_і_телебачення #інститут_кіно_і_телебачення #телебачення #кіно #київський_університет_культури #київський_національний_університет_культури_і_мистецтв #університет_щасливих_людей #український_гарвард #поплавський #університетзірок #кук #кнукім #poplavskiy #університет_культури #місцещасливихлюдей #український_гарвард #абітурієнт #абітурієнт2022 #конкурс #київ #україна#талановитим_вхід_без_черги

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 14 (каб.25)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (093) 741-30-55

E-mail: ikitbtv@gmail.com

              

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ ФКіТБ:

Адреса: Київ, вул. Є.Коновальця 36 ( 3 корпус, 3 поверх, 302 ауд.)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Моб.:+38 (063) 470-92-39 Володимир Петрович Данилюк

Моб.: +38 (067) 294-29-97 Олександр Ілліч Балабан

Моб.:+38 (093) 035-88-17 Катерина Сергіївна Степаненко

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

              

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2016-2023 ФКіТБ

Розробка сайту: Dmytro Romankov