Інститут кіно і телебачення

Думаєш, що знаєш все про фотографію?!

Впевнений, що знаєш все  про фотографію? Тоді цей топ-10 саме для тебе, ці фільми допоможуть перевірити свої знання та дізнатися більше про фотомистецтво. 

1. «Анрі Картьє-Брессон: Палкий погляд»

Це дуже вдале знайомство з фотографією такого класика як А. К. Брессон.Така чуттєва і емоційна історія. Коли ви дивитеся цей фільм, ви не тільки збагачуєте себе знаннями, але і відчуваєте неймовірний спектр почуттів. Ви зрозумієте що таке «вирішальний момент» очима Анрі Картьє-Брессона.

2. « Енні Лейбовіц: Життя, побачене через об’єктив»

Приголомшливий фільм про творчість такого знаменитого фотографа як Енні Лейбовіц. Це фільм — хроніка. У нас є можливість побачити її зростання в фотографії від початку і по сьогодення. Леонардо Ді Капріо, Наталі Портман, Майкл Джексон, Сальма Хайек, Сьюзан Зонтаг, Наталія Водянова, Анджеліна Джолі, Енн Хетеуей, Єлизавета II і не тільки - всі ці люди стали частиною її неймовірного творення. Нагадаю, що Енні Лейбовіц спеціалізується на портретній зйомці відомих моделей і знаменитостей.

3.«У пошуках Вівіан Майер»

Це історія про дивовижну жінку, яка все життя працювала нянею. Після її смерті були знайдені архіви з її знімками. Хлопчина, якому пощастило їх знайти, вирішив розповісти про це всьому світу. В її знімках є життя, історія, почуття, реальність - і це ще раз доводить, що ніщо не може перешкодити вам творити те мистецтво, яке живе всередині вас.

4. «Дух фотографії»

Це швидше серіал, ніж фільм. Цей проект розділений на 6 серій, це азбука фотомистецтва. Тут ви коротко пройдетеся по найвідомішим фотографіям з початку виникнення фотомистецтва. Так само зможете не тільки поповнити свої знання в цій галузі, а й відшукати кумирів і геніїв фотографії.

5.«Фотозбільшення»

Це геніальний фільм режисера Мікеланждело Антоніоні, в якому події відбуваються в 60-х роках. Тут дуже тонка грань між детективом, драмою і трилером. Але все ж найцікавішою частиною цього твору є композиція в кадрі, колірне рішення, фотографічні постановки, особистості головних героїв, реквізити і багато деталей та ідей для фотозйомок.

6. «Уявний портрет Діани Арбус»

Один з найбільш чуттєвих фільмів. Основою сюжету є життя дівчини, яка відчувала потяг до людей зі специфічною зовнішністю. Вона бачила красу там, де інші бачили тільки потворність. Цей фільм — казка для дорослих. Ви будете постійно з цікавістю насолоджуватися дивовижними персонажами, їх діями, їх мисленням. Вас так само не залишить байдужим колірний контраст у фільмі, витонченість в стилі, деталях.

7. «Незабутні моменти»

Не менш чутливий і ніжний фільм, ніж інші перераховані вище. Це історія про життя щасливої, але в той же час нещасної жінки. Щасливою ​​її робить раптове знайомство з власником фотоательє, який знайомить головну героїню зі світом фотографії. Режисер усвідомлено, робить героїню не балакучою, змушуючи нас більше розуміти почуття і стан душі. Ви будете читати персонажа в її погляді, в її фотографіях, в турботі до оточуючих. Фільм виконаний в теплих відтінках, що робить його ще більш атмосферним.

8. «Фотограф (Pecker)»

Це життя юного фотографа, який нікуди без фотоапарату. Акторська гра дуже награна, або навпаки недотягнута. Але це як ніби родзинка цього фільму. Це зовсім не дратує, а навпаки викликає почуття цілісності з фільмом. Тут всі персонажі мають свою особистість і унікальність, кожен залишається вірним собі і своїм цінностям.

9. «Клуб безбашенних»

Фільм заснований на реальних подіях, про групу чотирьох військових фотографів. Прекрасний і дуже захоплюючий фільм, але тим не менш жорстокий і правдивий. Цей фільм навчить вас бачити життя, ловити момент, цінувати і по-справжньому віддаватися своїй справі. В основі фільму лежить війна в ПАР, коли впала влада апартеїду, тут показані неймовірні пейзажі і колорит жителів ПАР. Фільм  вийшов дуже реалістичним - тут зображена пристрасть до своєї справи в усій її красі.

10. «Сальвадор»

Дуже зворушливий і сумний фільм. Основною темою так само є війна в Сальвадорі. Відчайдушний, втративши все — чоловік, набирається сміливості і їде в Сальвадор, щоб зробити знімки про правду і жорстокість. Перебуваючи там, він захищає права жителів і постраждалих жінок з дітьми. Чим закінчилася історія, ви дізнаєтеся при перегляді. Фільм наповнений трагічною і сумною історією не тільки постраждалих але і головного героя.

#ікітб #фкітб #факультет_кіно_і_телебачення #інститут_кіно_і_телебачення #телебачення #кіно #київський_університет_культури #київський_національний_університет_культури_і_мистецтв #університет_щасливих_людей #український_гарвард #поплавський #університетзірок #кук #кнукім #poplavskiy #університет_культури #місцещасливихлюдей #український_гарвард #абітурієнт #абітурієнт2022 #конкурс #київ #україна#талановитим_вхід_без_черги

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 14 (каб.25)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (093) 741-30-55

E-mail: ikitbtv@gmail.com

              

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ ФКіТБ:

Адреса: Київ, вул. Є.Коновальця 36 ( 3 корпус, 3 поверх, 302 ауд.)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Моб.:+38 (063) 470-92-39 Володимир Петрович Данилюк

Моб.: +38 (067) 294-29-97 Олександр Ілліч Балабан

Моб.:+38 (093) 035-88-17 Катерина Сергіївна Степаненко

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

              

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2016-2023 ФКіТБ

Розробка сайту: Dmytro Romankov