Інститут кіно і телебачення

Інтерв’ю з Розою Аль-Намрі

Роза Махмудівна Аль-Намрі – журналістка, ведуча шоу “Неймовірна правда про зірок”, пост-шоу “Як вийти заміж”, “Світами за скарбами”. Головна героїня реаліті-шоу “7Я Рози” на Новому каналі, слухачка Національної академії державного управління при Президентові України.

А також  майстер курсу в Університеті кіно і телебачення. Надихає та на власному прикладі навчає студентів тележурналістів.

Роза Махмудівна, добрий день! Якими були перші враження від студентів?

- Мені одразу сподобалися студенти. Це таке дивне враження, коли заходиш у колектив і одразу розумієш, що ми один одного знайшли. На першій зустрічі вирувала надзвичайна енергія. Я одразу побачила зацікавленість і непереможне бажання працювати, яке є у нашій команді і сьогодні. Перше враження було те, що всі дуже талановиті і розумні.

Яке відчуття зараз та чи змінилися студенти за ці місяці навчання?

- Звісно змінилися, студенти зрозуміли, що “зіркові майстри” та викладачі  це не одноразова акція, а ми працюємо разом весь навчальний час. Це мотивує їх і з кожним днем вони доводять, що будуть справжніми професіоналами.

 Чи були складнощі у викладанні на початку навчального року, адже це ваш перший досвід?

- Я вважаю, що це моє покликання, я ніколи не втомлююся від цієї роботи. Навпаки вона мене заряджає. Мені одразу сподобалося вчити, ділитися досвідом, відмічати присутніх і відсутніх, співпрацювати із старостами. Бо у цей час я також була слухачкою Національної Академії Державного Управління при Президентові України і дуже добре зрозуміла, що відчувають студенти та як це навчатися в онлайн умовах. Звісно, на наше навчання вплинула ситуація у світі у зв’язку із пандемією. Усі перебували на онлайн навчанні, але не дивлячись на це, ми разом зробили цей період дистанційної освіти надзвичайно цікавим.

Які якості повинні бути у телеведучого?

- Для мене ведучий - це лідер, приклад для наслідування та грамотної мови, промінь правди. Це та людина , яка змінює світ на краще за допомогою інструментів, які може використовувати телеведучий.

Що треба робити студентам вже зараз, щоб досягнути успіху у журналістиці потім? І як не втратити цей запал продовжувати, адже професія тележурналіста дуже складна.

- Перше – обов’язково вдосконалювати мову, спостерігати за людьми. Читати корисну й іноді складну літературу.

Друге – обов’язково вчити іноземні мови, адже ви журналіст і можете опинитися в будь-якій точці планети. Вивчення мови розвиває вас як особистість, тоді ви відчуваєте себе більш впевненими у собі і це дійсно є великою перевагою.

Третє – придивлятися один до одного у групі, адже усі талановиті і свої перші проєкти ви будете створювати разом.

Аби не втратити цей запал, я раджу приберегти терпіння і зрозуміти, що саме в процесі досягнення вашої мети і є та перемога і присмак мрії. Насолоджуйтеся кожним моментом вашої роботи і знайте, що нічого не буває дарма. Якщо вам буде здаватися що щось не виходить, доля вам не усміхається то це не так. Вся щира праця завжди винагороджується.

 Яку пораду ви би дали майбутнім тележурналістам?

- Не бійтеся ставити запитань, не буває смішних або недоречних запитань. Ставте питання тим людям, які займаються цією професією і ті відповіді, які вам потрібні, обов’язково до вас прийдуть.

Також одна з порад це те що, той успіх який ми собі уявляємо є насправді іноді мізерним, а справжній, великий успіх ми навіть не можемо собі виобразити. Перемога чекає на нас попереду.

#ікітб #фкітб #факультет_кіно_і_телебачення #інститут_кіно_і_телебачення #телебачення #кіно #київський_університет_культури #київський_національний_університет_культури_і_мистецтв #університет_щасливих_людей #український_гарвард #поплавський #університетзірок #кук #кнукім #poplavskiy #університет_культури #місцещасливихлюдей #український_гарвард #абітурієнт #абітурієнт2022 #конкурс #київ #україна#талановитим_вхід_без_черги

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 14 (каб.25)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (093) 741-30-55

E-mail: ikitbtv@gmail.com

              

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ ФКіТБ:

Адреса: Київ, вул. Є.Коновальця 36 ( 3 корпус, 3 поверх, 302 ауд.)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Моб.:+38 (063) 470-92-39 Володимир Петрович Данилюк

Моб.: +38 (067) 294-29-97 Олександр Ілліч Балабан

Моб.:+38 (093) 035-88-17 Катерина Сергіївна Степаненко

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

              

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2016-2023 ФКіТБ

Розробка сайту: Dmytro Romankov