Інститут кіно і телебачення

Чому я хочу бути оператором?

     Оператор – людина, яка завжди за кадром. Натомість, це одна з найцікавіших робіт на телебаченні, адже поєднує в собі творчість і технічні знання. Професія телеоператора дає змогу бачити те, що відбувається у реальному часі тут і зараз.

Дізнайтеся більше про цю професію із найпопулярніших запитань:

Що є основним в роботі оператора?

  • Відображення події, які відбуваються тут і зараз через об’єктив відеокамери. Зазвичай оператор не один, а два. Провідний – керує процесом, а інший - виконує практичну зйомку. Одним із основних засобів є  світло, від якого залежить якість записаного. Тож важливо знати теорію світла.

Які переваги роботи оператора?

  • Головною перевагою у роботі є те, що  операторам доводиться постійно зустрічатися з цікавими людьми і бувати в різних місцях. Ось до прикладу, вручення премії «Оскар» або Євробачення. Грамотний телеоператор завжди цінується на таких заходах. До речі, ця робота підійде тим людям, які не люблять монотонного та повсякденного життя, бо щоденно відбуваються якісь нові зйомки.

А які недоліки?

  • Насамперед це специфічний графік роботи, адже він залежить від тривалості зйомок. Також тяжка техніка, яка є досить дорогою, а пошкодити її легко.

Необхідні риси для оператора:

  • 1)Уміння не нервувати на не кіпішувати. Миттєво орієнтуватися в певній ситуації, бо оператор ніколи не зможе попросити героїв повторити їх слова чи емоції.
  • 2)Вміти працювати у команді, адже кінцевий успіх телепередачі залежить, насамперед, від роботи оператора разом із режисером та героями.
  • 3)Важливим чинником є стресостійкість, адже сьогодні зйомка відбувається на прес-конференції у теплому приміщенні, а завтра під сильною зливою чи завірюхою.
  • 4)Мати хорошу фізичну форму. Бути готовим носити на своїх плечах досить важку техніку, а при цьому ще й, іноді, бігти.

А як щодо вільного часу?

  • Насправді, вільного часу у операторів не так і багато, бо будь-яка зйомка це їхні кошти. Часто вони можуть тривати 12, а то більше годин на добу. Операторам складно планувати свій час, адже потреба виїхати на зйомку може виникнути у будь-яку хвилину.

Отже, можна зробити висновок, що робота оператора дуже різноманітна і захоплююча, бо щодня відбувається щось нове. Щоб стати професіоналом – треба бачити красу у всьому, адже очима операторів глядачі бачать світ.

#ікітб #фкітб #факультет_кіно_і_телебачення #інститут_кіно_і_телебачення #телебачення #кіно #київський_університет_культури #київський_національний_університет_культури_і_мистецтв #університет_щасливих_людей #український_гарвард #поплавський #університетзірок #кук #кнукім #poplavskiy #університет_культури #місцещасливихлюдей #український_гарвард #абітурієнт #абітурієнт2022 #конкурс #київ #україна#талановитим_вхід_без_черги

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 14 (каб.25)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (093) 741-30-55

E-mail: ikitbtv@gmail.com

              

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ ФКіТБ:

Адреса: Київ, вул. Є.Коновальця 36 ( 3 корпус, 3 поверх, 302 ауд.)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Моб.:+38 (063) 470-92-39 Володимир Петрович Данилюк

Моб.: +38 (067) 294-29-97 Олександр Ілліч Балабан

Моб.:+38 (093) 035-88-17 Катерина Сергіївна Степаненко

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

              

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2016-2023 ФКіТБ

Розробка сайту: Dmytro Romankov